高职单招网欢迎您!
首页 重庆 四川 湖南 福建 河南 广东 湖北 江苏 浙江 山东 安徽 海南 江西 广西 北京 天津 河北 山西 辽宁 吉林 上海 贵州 云南 新疆 陕西 甘肃 青海 宁夏 黑龙江 西藏 内蒙古
您当前位置:重庆春考网>>复习指导>>文章详情

2017重庆春季高考英语考试模拟题附答案一

来源:互联网

时间:2016-09-05

阅读数:652

www.ks5u.com

一、单句填空

1.he wrote a series of articles,   (hope)to change people’s attitude to the disabled. 

2.nine in ten parents said there were significant differences in their approach to educating their children compared with   of their parents. 

3.i don’t expect you can finish the work in three days,   you? 

4.the present i have been looking forward to   (turn)out a big surprise. 

5.my mother   (know)mrs.lin quite well.they were introduced at a party. 

6. i was   (amaze)to find that i won the competition to design a new computer.the news was really   (excite). 

7. i believe the beauty of nature there will make an excellent   (impress)upon the tourists. 

8. i have been looking forward for a long time to   (get)a chance to have a job interview. 

9. your performance in the driving test didn’t reach the required standard—in   words,you failed. 

10.please read the   (instruct)on the bottle of the medicine carefully and pay attention to the amount and the time to take the medicine. 

二、语法填空

doctor (pointing the patient to a small bed):lie down,please.

patient:but i do not have any problem.so i don’t need to lie down.sir, 1 (kind)listen to me first. 

doctor[getting 2 (patient)]:lie down first,and then we will talk. 

[the patient showed 3 (helpless)and 4 (lie)on the bed.] 

doctor:now tell me,what is your problem?

patient:i have already stated i have 5 problem. 

doctor(getting angry):then 6 are you here wasting my time? 

patient:i told your fellow outside about my purpose,but he insisted that i 7 (stand)in queue.he told me that i would be allowed to see you only when my turn comes.so i waited. 

doctor:but what is your purpose?

patient:i am from telephone exchange to check up the problem 8 you have with your telephone.you registered a complaint. 

doctor:why didn’t you tell me in 9 first place? 

patient: 10 your fellow outside nor you tried to listen to me.what can i do? 

1.    2.    3.    4.    5.    

6.    7.    8.    9.    10.    

三、完形填空

  diane ray was completely self-centred and very spoilt.her parents gave her 1 she wanted,knowing that she would throw a temper tantrum(耍小孩脾气)if they did not.she would scream and kick and 2 on the floor drumming her heels.her parents always 3 . 

that was why she was alone on the 4 ,wearing an expensive swimsuit.it had taken a massive tantrum to 5 her parents to buy it.they were back at the beach-house, 6 from the tantrum she had thrown when they told her that it was too dangerous to go diving 7 .“dangerous?”she had said.“you just don’t want me to have 8 .i’m going and if you try to stop me,i’ll scream.” 

“what are you doing?”a voice asked.diane jumped.she did not know that the man was there 9 he spoke. 

“i’m going diving,”she answered.

“you shouldn’t swim today,”the man 10 .“there is a storm coming up.” 

“you should mind your own 11 !”diane replied and walked into the gentle waves. 

“if you go out there you’ll be 12 ,”the man called after her.she did not bother to reply. 

diane slipped into the water and dived 13 until white caps began rolling in and it became harder to 14 against the current(水流).salt water hit against her face,making it 15 to breathe.oh,why had she not listened to advice? 

panicking,she began to  16 .then,just as it seemed as if she would slip beneath the surface,she heard a 17 voice.“hold on!i’m coming.”with 18 ,she saw the old man rowing an ancient-looking boat towards her.“i hope you’ve learned a lesson.you put us both in 19 ,”he shouted angrily,as he dragged her over the side of the 20 .gratefully,diane thanked him and ran towards the beach-house. 

                     

 

                     

1.a.either b.neither

c.nothing d.everything

2.a.jump b.lie

c.spin d.sleep

3.a.set out b.set in

c.gave in d.gave out

4.a.beach b.bed c.floor d.ship

5.a.allow b.warn c.get d.prefer

6.a.changing b.recovering

c.appearing d.traveling

7.a.alone b.away

c.again d.aside

8.a.time b.money

c.food d.fun

9.a.when b.until

c.after d.once

10.a.decided b.intended c.advised d.repeated

11.a.business b.swimsuit c.friends d.parents

12.a.angry b.sorry c.confused d.excited

13.a.nervously b.sadly

c.shyly d.happily

14.a.rise b.swim c.stop d.row

15.a.difficult b.easy

c.comfortable d.suitable

16.a.speak b.sing c.sniff d.scream

17.a.calm b.frightening

c.beautiful d.disgusting

18.a.regret b.relief c.interest d.ease

19.a.power b.safety

c.danger d.thought

20.a.house b.wave c.beach d.boat

四、阅读理解

the pacific island nation of nauru used to be a beautiful place.now it is an ecological disaster area.nauru’s heartbreaking story could have one good consequence—other countries might learn from its mistakes.

for thousands of years,polynesian people lived on the remote island of nauru,far from western civilization.the first european to arrive was john fearn in 1798.he was the british captain of the hunter,a whaling ship.he called the island pleasant island.

however,because it was very remote,nauru had little communication with europeans at first.then whaling ships and other traders began to visit,bringing guns and alcohol.these elements destroyed the social balance of the twelve family groups on the island.a ten-year civil war started,which reduced the population from 1,400 to 900.

nauru’s real troubles began in 1899 when a british mining company discovered phosphate(磷酸盐)on the island.in fact,it found that the island of nauru was nearly all phosphate,which is a very important fertilizer for farming.the company began mining the phosphate.

a phosphate mine is not a hole in the ground;it is a strip mine.when a company strip-mines,it removes the top layer of soil.then it takes away the material it wants.strip-mining totally destroys the land.gradually,the lovely island of nauru started to look like the moon.

in 1968,nauru became one of the richest countries in the world.every year the government received millions and millions of dollars for its phosphate.

unfortunately,the leaders invested the money unwisely and lost millions of dollars.in addition,they used millions more dollars for personal expenses.soon people realized that they had a terrible problem—their phosphate was running out.ninety percent of their island was destroyed and they had nothing.by 2000,nauru was almost financially ruined.experts say that it would take approximately $433,600,000 and more than 20 years to repair the island.this will probably never happen.

 

1.what might be the author’s purpose in writing the text?

a.to seek help for nauru’s problems.

b.to give a warning to other countries.

c.to show the importance of money.

d.to tell a heartbreaking story of a war.

2.what was nauru like before the europeans came?

                     

a.rich and powerful. b.modern and open.

c.peaceful and attractive. d.greedy and aggressive.

3.the ecological disaster in nauru resulted from   . 

a.soil pollution b.phosphate over mining

c.farming activity d.whale hunting

4.which of the following was a cause of nauru’s financial problem?

a.its leaders misused the money.

b.it spent too much repairing the island.

c.its phosphate mining cost much money.

d.it lost millions of dollars in the civil war.

5.what can we learn about nauru from the last paragraph?

a.the ecological damage is difficult to repair.

b.the leaders will take the experts’ words seriously.

c.the island was abandoned by the nauruans.

d.the phosphate mines were destroyed.

 

 

 

 

一、单句填空

1.hoping 句意:他写了一系列的文章,希望改变人们对残疾人的态度。考查非谓语动词。he与hope为主动关系,故用现在分词作伴随状语。

2.that 句意:十分之九的父母说,和他们的父母教育他们的方法相比,他们教育子女的方法明显不同。考查代词。空格处用that代替the approach。

3.can 句意:我认为你在三天内不能完成这项工作,你能吗?考查反意疑问句。

4.turns 句意:我一直期待的礼物结果让我大吃一惊。the present为主语,i have been looking forward to为定语从句,修饰the present,空格处所填的内容为谓语动词。

5.knows 句意:我母亲对林太太很熟悉,她们是在一次宴会上相识的。考查动词时态。此处表示一个事实,应用一般现在时。

6.amazed;exciting 句意:得知我在设计新电脑的竞赛中获胜,我感到很惊讶,这个消息真的太令人激动了。考查形容词。第一个空表示“人感到……”应该用amazed;第二个空表示“某事/物本身令人……的”,应该用exciting。

7.impression 句意:我认为那里的自然美会给游客留下非常好的印象。考查名词。形容词excellent修饰名词,所以应该用impression。

8.getting 句意:很长时间以来我一直在盼望着有一个机会参加工作面试。考查非谓语动词作宾语。根据语境此处考查look forward to盼望做某事,to是介词,后接v.-ing形式作宾语。

9.other 句意:你在驾照考试中的表现没有达到要求的标准,也就是说你没有及格。考查固定搭配。in other words换句话说,也就是说。

10.instructions 句意:请认真阅读药瓶上的说明,注意用药量和吃药的时间。考查名词。表示某种产品、商品的使用说明应该用instructions。

二、语法填空

[语篇解读] 医生不听“病人”解释,坚持让“病人”先躺下再说话。结果,躺下的人不是病人,而是来检查电话的。

1.kindly 考查词性转换。句意:先生,请先听我说。kind为形容词,设空处需用副词修饰动词listen,故用kindly,意为“请,劳驾”,如:would you kindly shut the door?请关上门,好吗?

2.impatient 考查形容词。根据下文getting angry可推断出医生有点儿不耐烦了。patient有耐心的;impatient不耐烦的。

3.helplessness 考查词性转换。设空处需用名词形式,作动词showed的宾语。helpless为形容词,意为“无助的”,helplessness为名词形式。

4.lay 考查动词时态。句意:“病人”没有办法,只好躺在了床上。根据前面的showed可知此处需用动词的过去式,lie意为“躺”时,过去式为lay。误解分析:lie意为“撒谎”时,过去式为lied。

5.no 考查限定词。根据上文but i do not have any problem.可知,此处意思为“我已经说过,我没有问题”。

6.why 考查疑问副词。句意:医生生气了,问道:“那么你为什么在这里浪费我的时间?”用why提问符合语境。

7.stand/should stand 考查虚拟语气。insist在句中意为“坚持要求”,后面接宾语从句时,从句谓语部分用“(should+)动词原形”结构,表示虚拟语气。

8.which/that 考查定语从句。先行词为problem,空格后为定语从句,从句中缺少宾语,故用关系代词that或者which。

9.the 考查冠词。句意:你为什么没有先告诉我呢?in the first place为固定短语,意为“首先”。

10.neither 考查连词。句意:你外面的同事和你都不听我说话。neither...nor...既不……也不……,根据后面的nor可知答案为neither。

三、完形填空

[语篇解读] 本文是记叙文,题材是家庭、朋友和周围的人。diane ray是一个被父母宠坏的小女孩,靠耍小孩脾气从父母那儿得到了她所有想得到的东西。但是一次经历让她明白了一个做人的道理。

1.d 她想要啥父母就给啥。either两者中的任何一个;neither两者都不;nothing没什么,没什么东西;everything每一件东西,一切事物。根据语境应选d项。

2.b 根据空后的on the floor,再结合情景可知此处表达:她会躺在地板上蹬脚哭闹。故选b项。jump跳;spin旋转;sleep睡觉。

3.c 在这个时候她的父母总是会让步。a:开始干,动身,出发;b:开始;c:投降,屈服,让步;d:发出,耗尽。故选c项。

4.a 根据后文中的swimsuit和6空前的beach-house可知此处是她独自一人穿着昂贵的泳衣在海滩上,故选a项。

5.c 句意:这套泳衣是狠耍了小孩子脾气后她父母才给买来的。get sb.to do sth.让某人做某事,故选c项。

6.b 根据后文描述的情景:告诉她自己一个人游泳很危险,但是她不听。于是他们跑回海滩上的小屋来平静一下、从生气中恢复原状,recover from从……中恢复过来,故选b项。

7.a 根据4空前的alone以及后文小女孩独自一人冒险去游泳可知此处应选a项。

8.d 由上下文可知小女孩认为爸爸妈妈不让自己独自一人游泳是不让自己高兴地玩。

9.b 直到那个人开口说话小女孩才知道那儿还有人。考查not...until结构。

10.c 由you shouldn’t swim today可知这个人在给小女孩提建议,故选c项。decide决定;intend打算,意欲;repeat重复,重说。

11.a 句意:你应该别管闲事!mind your own business是固定表达,意为“别管闲事,管好你自己的事”。

12.b 句意:“如果去那儿的话你会后悔的。”那个人在她身后大喊。后文讲diane在游泳过程中真的遭遇了大浪,对自己的行为感到后悔,故选b项。

13.d 根据语境可知在遇到危险之前小女孩一直在高兴地游着,故选d项。nervously紧张不安地;sadly伤心地;shyly害羞地。

14.b 根据语境可知浪头开始涌上来,顶着水流游泳变得很困难了,故选b项。

15.a 句意:咸咸的海水打在脸上,使得她呼吸都困难了。difficult困难的;easy容易的,轻松的;comfortable舒适的;suitable合适的,适宜的。

16.d 根据前面的panicking可知小女孩感到恐慌了,于是就开始尖声呼救,故选d项。sniff吸气。

17.a 句意:就在似乎要被卷入水面以下时,她听到了一个冷静的声音。calm冷静的,镇定从容的;frightening吓人的,令人恐惧的;beautiful漂亮的;disgusting令人厌恶的。

18.b 她看到一位老人摇着一条旧船划向她,于是就松了一口气,故选b项。regret遗憾,后悔;relief缓解,放松;interest兴趣;ease悠闲,安逸。

19.c 由上文可知小女孩的行为让两个人都处在了危险之中,故选c项。

20.d 根据上文老人划着一条旧船来救她可知此处为把她拽上小船,故选d项。

四、阅读理解

[语篇解读] 本文属于节能环保类。作者通过讲述太平洋岛国nauru由过去的平静美丽到后来的由于盲目开发磷酸盐矿及政府滥用资金而造成的生态灾难,警示其他国家要引以为戒。

1.b 细节理解题。根据文章第一段最后一句可知答案。

2.c 推理判断题。由文章前两段可知,nauru是一个“beautiful”且“remote”的国家,再根据第五段的lovely island,可以推断出答案。

3.b 细节理解题。根据文章第五及第七段可知,磷酸盐矿是露天矿,开采时要去除表层土壤,取走想要的材料,完全破坏了土地,可爱的土地最终看起来像月球一样。90%的土地被破坏了,他们变得一无所有。

4.a 细节理解题。根据文章第七段 “unfortunately,the leaders invested the money unwisely and lost millions of dollars...by 2000,nauru was almost financially ruined.”可知答案。

5.a 推理判断题。由文章最后一段倒数第二句,专家说将会花费大约433,600,000美元,需要20多年来修复该岛,故选a。

 [uploadfiles]59869,50953,doc,2017重庆春季高考英语考试模拟题附答案一.doc[/uploadfiles]

 

免责声明:本文系本网编辑转载,转载目的在于传递更多信息,并不代表本网赞同其观点和对其真实性负责。如涉及作品内容、版权和其它问题,请在30日内与本网联系,我们将在第一时间删除内容,联系电话:023-88190008!

想对作者说点什么?

我来说一句

请先登录

重庆春考网合作热线

400-0509-023

周一至周日:9:00-21:00

高职单招网新浪博客

立即关注

2013-2019 重庆春考网, All Rights Reserved. | 渝ICP备16012042号-2 | 渝公网备 50011202500631号

公司地址:重庆市渝北区嘉州协信中心B栋9层(重庆教育考试院旁)| 广告投放:15023308442(曾老师) |合作加盟:15025359797(刘老师)

×
  • 真实姓名:
  • 手机号码:
  • 意向学校:
  • 意向专业:
  • 邀答数量:
  • 毕业学校
  • QQ号码: